Rüzgar enerjisinde kapasite artışı!

Erden, ikinci kez TÜREB Başkanı seçilmesinden sonra AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Önceki yönetim dönemini oldukça yoğun geçirdiklerini ve Türkiye’nin rüzgar sanayisinin büyümesi adına çalışmalar yürüttüklerini anlatan Erden, “TÜREB sadece ülke içerisinde kamu ile ilişkilerini takip eden bir birlik olmadı. Aynı zamanda uluslararası düzlemde ilişkilerini artıran, uluslararası katılımlı organizasyonlara giden, yabancıları ülkemizde misafir eden, Türkiye’nin hem rüzgar potansiyelini hem de rüzgar sanayisinin yurt dışına tanıtmayı hedefleyen bir birlik olmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Erden, geçen yıllarda büyük bir özveri ve planlamayla veri toplandığını ve raporlama faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Veri toplama ve raporlama işinde başarılı olunduğuna dikkati çeken Erden, şöyle konuştu: “Toplam 348 rüzgar santrali, 147 yatırımcı ve 4 bin 570 rüzgar türbini takip edilerek TÜREB istatistik raporları yayınlandı. Sanayi envanteri kapsamındaki 66 sanayici ve faaliyet alanı raporlandı. Kurumsal üye sayımız 3 yıl önce 110 kadardı. Şu an 220 kurumsal üyemiz var. Yine üç yıl önce 300 bireysel üyemiz varken şu an 600’e yaklaştı. Bu artış hem rüzgar sektörünün büyümesi hem de büyük bir birlik olduğumuz anlamına geliyor.”

Erden, yeni dönemde rüzgar enerjisi sektöründe servis, taahhüt ve müşavirlik gibi alanlara daha fazla ilgi göstermek istediklerini ve deniz üstü rüzgar enerjisi ile sanayiyi ihmal etmeden bu alanlara odaklanacaklarını anlattı.

Rüzgar enerjisindeki kurulu gücün 13 bin megavatı aştığını belirten Erden, “Türkiye’nin rüzgar enerjisi potansiyelinin ulusal ve uluslararası düzeyde değerlendirilmesi konusunda çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Bu yıl rüzgar enerjisinde kurulumların 1 gigavat seviyesinde olmasını bekliyoruz. 2026’dan sonra ise sisteme depolamalı yatırımların gireceği yıl olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Fitch’ten rezerv açıklaması

Değerlendirmeleri yakından takip edilen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ve bankacılık sektörü üzerine bir webinar düzenledi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe, burada yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyet …

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

Türk Ticaret Bankası yeniden faaliyete geçti

112 yıllık tarihiyle ilk özel sermayeli milli banka olma özelliğini taşıyan Türk Ticaret Bankası, yeniden faaliyete geçti.

Borsa güne yatay başladı

Borsa güne yatay başladı

İktidar satmaya doymuyor

İktidar, Adnan Menderes’in yaptırdığı Koyulhisar barajı ile Turgut Özal’ın temelini attığı, Necmettin Erbakan’ın da açılışını yaptığı iki önemli barajı özelleştirme yoluyla sattı.

O yumruktaki kahreden detay

Yediği yumruk sebebiyle Özgür Özel’e çok geçmiş olsun. Rivayet de muhtelif, teori de muhtelif o yumruk hakkında. “Yumruğu Özgür Özel kendine attırdı” fantastik teorisinden başlayıp yumruğu atanın “Osmanlı torunuyum” dediği gerçeküstü iddiasına, “bakanlık işini yapmadı” sızlanmalarından başlayıp “adam CIA hesabına çalışıyormuş” diyenine kadar bin türlü iddia. Bilemem ama dilerim ki tez vakitte o yumruğun hesabı sorulsun ve sorulacaktır da. Hem devlet peşini bırakmaz işin hem de CHP. Diğer yandan