Devlet hastanesinde sağlık skandalı; kanserojen maddeyle dezenfeksiyon

Konya Ereğli Devlet Hastanesi’nde Kanserojen Madde Skandalı!

Konya’daki devlet hastanesinde, ameliyat malzemelerine kanserojen “formaldehit” ile yanlış sterilizasyon yapıldığı ortaya çıktı. Bu durum, hastane çalışanları ve hastalar arasında ciddi endişelere neden oldu.

Ameliyat malzemeleri, formaldehit gazı kullanılarak plastik bir kapta dezenfekte ediliyordu. Ancak, bu uygulama iş sağlığı ve güvenliği kurallarına aykırıydı ve ciddi riskler oluşturuyordu. Formaldehitin, özel sterilizatör cihazlarda belirli koşullar sağlandığında nadiren kullanılan bir kimyasal olduğu, ancak hastanede bilinçsizce kullanıldığı belirtildi.

Bununla birlikte, çalışanlar sağlıklarını riske atan bir uygulamanın varlığını dile getirdi. Formaldehit emdirilmiş batın kompresleri tekrar kullanıma sunulmadan önce uygun dekontaminasyon işleminden geçirilmiyordu. Bu durum, hem çalışanların sağlığını hem de hastaların güvenliğini tehlikeye atıyordu.

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Alerji vakaları alarm veriyor! Uzmanlar artışa dikkat çekti

Son zamanlarda alerji vakalarında yükseklik olduğunu söyleyen uzmanlar uyarılarda bulundu. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ayşe Süleyman, “Gerçekten son dönemdeki artışı kendi pratiğimizde çok ciddi şekilde hissediyoruz. Bütün alerjik hastalıklarda besin alerjisi de atopik dermatit de alerjik rinit, astım, ilaç alerjisi hatta ve hatta anafilaksileri bile artmış olarak biz de birebir görüyoruz” dedi.

Canlı beyin dokusu hücrelerinde demansa çare aranıyor

Çağın en büyük sorunlarından olan unutkanlık, demans ve Alzheimer hastalıklarına karşı yeni çalışmalar denenmeye devam ediliyor. Bilim insanları demansı tedavi etme arayışını hızlandırmak için canlı insan beyin dokusu kullanmaya başladı. Doku kültürü çalışmalarından yararlanan deney ekibi dünyada bir ilki başardı.

Yüksek tansiyonu tetikleyen 4 beslenme hatası

Hipertansiyonun beslenme alışkanlıklarıyla yakından ilişkili olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Olcay Özveren “Bu faktör, hem hastalığın gelişiminde hem de kontrol altına almada kilit rol oynar” dedi.

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.