Balıkesir’de çiftçinin toprağına rant planı

AKP’li Balıkesir Dursunbey Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda “İtfaiye binası yapacağız” diyerek vatandaşların arsalarını düşük bedellerle satın alıp özel şirketlere devretmiş ve büyük tartışmalara yol açmıştı. Şimdi ise benzer bir sürecin tarım arazileri için uygulandığı iddia ediliyor. 50 dönümlük verimli tarım arazisi, rekreasyon alanı ilan edilerek kamulaştırılmak isteniyor.

ÇİFTÇİNİN TOPRAĞINA EL KOYMA PLANI!

Belediye, 2024 yılında arazi sahiplerine encümen kararıyla yazı göndererek, 50 dönümlük tarım arazisinin imar planında rekreasyon alanı olarak belirlendiğini ve bu nedenle kamulaştırılacağını duyurdu. Çiftçiler ise bu kararın üretime zarar vereceğini belirterek sürece tepki gösterdi.

“TOPRAĞIMIZI KAYBETMEYECEĞİZ!”

Arazi sahipleri, kamulaştırmaya karşı çıkmak için hızla örgütlenerek imza toplamaya başladı. Bütün arazi sahipleri bir araya gelerek sürecin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı ve yetkililere itiraz dilekçeleri sundu. Tarımla geçimini sağlayan üreticiler, “Bu topraklarda üretim yapıyoruz, geçim kaynağımız elimizden alınmasın” diyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.

“BU TARIM ALANLARINA GÖZ DİKENLER HESAP VERECEK!”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Dursunbey’de çiftçilerin mağduriyet yaşadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Daha önce ‘İtfaiye yapacağız’ dediler, halkın arsalarını ellerinden alıp başka amaçlar için kullandılar. Şimdi de aynı yöntemin tarım arazileri için uygulanmaya çalışıldığını görüyoruz. Çiftçinin üretim yapma hakkı korunmalı, tarım alanları ranta kurban edilmemelidir.”

ÜRETİCİNİN EMEĞİNE DARBE!

Tarımla geçimini sağlayan bölge halkı, arazilerinin ellerinden alınması durumunda üretim yapamaz hale geleceklerini belirtiyor. Çiftçiler, “Arazilerimizin geleceğini belirsizliğe sürüklemelerine izin vermeyeceğiz” diyerek mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ediyor.

KAMULAŞTIRMA KILIFIYLA RANT MÜHENDİSLİĞİ!

Daha önce imar değişiklikleriyle benzer süreçlerden geçen Dursunbey Belediyesi’nin bu adımı, bölge halkı ve yetkililer tarafından yakından takip ediliyor. Çiftçilerin topladığı imzalar ilgili makamlara sunulurken, tarım alanlarının korunması için hukuki mücadeleye de hazırlanılıyor. Çiftçiler, tarım alanlarının korunması için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Related Posts

Fitch’ten rezerv açıklaması

Değerlendirmeleri yakından takip edilen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ve bankacılık sektörü üzerine bir webinar düzenledi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe, burada yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyet …

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

Türk Ticaret Bankası yeniden faaliyete geçti

112 yıllık tarihiyle ilk özel sermayeli milli banka olma özelliğini taşıyan Türk Ticaret Bankası, yeniden faaliyete geçti.

Borsa güne yatay başladı

Borsa güne yatay başladı

İktidar satmaya doymuyor

İktidar, Adnan Menderes’in yaptırdığı Koyulhisar barajı ile Turgut Özal’ın temelini attığı, Necmettin Erbakan’ın da açılışını yaptığı iki önemli barajı özelleştirme yoluyla sattı.

O yumruktaki kahreden detay

Yediği yumruk sebebiyle Özgür Özel’e çok geçmiş olsun. Rivayet de muhtelif, teori de muhtelif o yumruk hakkında. “Yumruğu Özgür Özel kendine attırdı” fantastik teorisinden başlayıp yumruğu atanın “Osmanlı torunuyum” dediği gerçeküstü iddiasına, “bakanlık işini yapmadı” sızlanmalarından başlayıp “adam CIA hesabına çalışıyormuş” diyenine kadar bin türlü iddia. Bilemem ama dilerim ki tez vakitte o yumruğun hesabı sorulsun ve sorulacaktır da. Hem devlet peşini bırakmaz işin hem de CHP. Diğer yandan