Kanser araştırmasında çarpıcı sonuç: Doğmadan başlayabiliyor!

Kanser Riski Doğum Öncesinde Başlayabilir!

ABD’de Van Andel Enstitüsü’nden yapılan araştırma, insanların doğmadan önce kansere yakalanma riski taşıyabileceğini ortaya koydu.

Bilim insanları, fareler üzerinde yapılan araştırmada “epigenetik faktörlerin” kansere olan etkilerini inceledi.

Araştırmacılar, farelerin gelişim sürecinde ortaya çıkan farklı epigenetik durumların, ileriki yaşamlarında kansere yakalanma riskini belirlediğini gözlemledi.

Yapılan çalışmada, doğum öncesinde oluşan epigenetik durumların kanserin türü ve risk seviyesi hakkında bilgi verdiği belirlendi.

Araştırmacılar, farklı epigenetik durumların farklı kanser türleriyle ilişkili olduğunu ve risk seviyelerini gösterdiğini tespit etti.

Yapılan araştırma, lösemi, lenfoma, akciğer ve prostat kanseri gibi farklı kanser türlerine yakalanma riskini epigenetik durumlarla ilişkilendirdi.

Araştırma sonuçları “Nature Cancer” dergisinde yayımlandı ve kanser riskinin doğum öncesinde başlayabileceği vurgulandı.

Related Posts

Modern çağda ilişkiler neden kısa ömürlü? Çiftleri tüketen 6 yaygın hata!

Modern çağda ikili ilişkilerin büyük bir kısmı, adeta bağ kurulamadan başlıyor ve aynı hızla son buluyor. Uzman Klinik Psikolog Aycan Koç, günümüzde ikili ilişkileri tüketen 6 yaygın hatayı anlattı.

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…